Magister

Decanaat

  
 
Een decaan........ daar heb je wat aan!

Op deze pagina kun je informatie en actualiteiten vinden als het gaat om opleidings- en beroepskeuze. Tevens kun je op deze pagina een overzicht vinden van de activiteiten die het decanaat organiseert. Als je regelmatig op deze pagina kijkt ben je altijd op de hoogte van nieuwtjes op het gebied van loopbaanbegeleiding binnen Olympia.

Project Doorstroomcoach leerjaar 4

Olympia gaat dit jaar weer deelnemen aan het project Doorstroomcoach. Het project houdt in dat 4e jaars leerlingen gecoacht kunnen worden in hun overstap naar het MBO. Het is bedoeld voor leerlingen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overstap naar het MBO.  De leerling wordt gekoppeld aan een doorstroomcoach die hen begeleidt tijdens de laatste maanden van het vo en het eerste half jaar op het MBO.

De ondersteuning is maatwerk en kan zijn in de vorm van: het ondersteunen bij (onjuiste) beroepskeuze, helpen bij de start op de nieuwe opleiding, leerling snel linken aan de nieuwe mentor op het mbo en praktische ondersteuning geven bij de overstap.

Heeft u belangstelling naar dit project voor uw zoon of dochter? Neem dan contact op met de decaan.

 
Belangrijke mededeling toelatingsbeleid Summa College

Met ingang van dit schooljaar hanteert het Summa College een nieuw toelatingsbeleid. Dit houdt in dat leerlingen die zich op tijd aanmelden voor een MBO opleiding én over de juiste vooropleiding beschikken, het recht krijgen om toegelaten te worden voor de opleiding van hun keuze.

Er kan nog maar voor één opleiding aangemeld worden bij het Summa College, tenzij het een aanmelding betreft voor een opleiding met een beperkt aantal plaatsen.

Op de website van het Summa College vindt u een overzicht van alle opleidingen met een beperkt aantal plaatsen (www.summacollege.nl/bap) en alle verdere details over het nieuwe toelatingsbeleid (www.summacollege.nl/studeren/aanmelden).

Kijk ook op FB (decaan Olympia) voor alle belangrijke nieuwtjes rondom aanmelding en toelating.

Open dagen lijst schooljaar 2018-2019

In dit handige open dagen boekje kun je alle data vinden van de open dagen en informatie avonden van MBO-opleidingen uit de regio. Een aanrader voor ouder(s) en leerlingen uit leerjaar 3 en 4 Klik hier.

Welke activiteiten organiseert de decaan?
De decaan ondersteunt je bij het maken van de sector- en vakkenpakketkeuze en de keuze voor een vervolgopleiding.Tijdens het mentoruur worden loopbaanlessen gegeven waarin je gaat nadenken over eigen interesses, vaardigheden en motivatie.

Verder helpt de decaan je bij:

Voorlichting aan ouders van aankomende studenten MBO.

Ook dit jaar organiseert het Summa College de succesvolle voorlichtingsavonden voor ouders van aankomend Summa studenten met het thema "Hoe help ik mijn kind kiezen?". Tijdens deze avond krijgt u uitgebreid informatie over de opbouw van de MBO opleidingen, hoe u uw kind kunt begeleiden bij het kiezen van de juiste opleiding en praktische zaken als kosten en studiefinanciering. Aanmelden kan via de site van het Summa College Klik hier
Maar vol = vol!

     Decaan Mw. S. Slagboom (ma, di en do aanwezig)
     Klik hier voor het sturen van een e-mail.
     Link naar mijn facebook pagina ‘decaan Olympia


Christiaan Huygens College | Postbus 8827 | 5605 LV Eindhoven | 040 - 251 96 52
e-mail loc.oly@huygenscollege.nl | www.huygenscollege.nl

naar boven