Magister Instagram YouTube

Decanaat

Decanaat
LOB ........ Loopbaanoriëntatie en -begeleiding
 

 
Op deze pagina kun je informatie en actualiteiten vinden als het gaat om LOB. Tevens kun je op deze pagina een overzicht vinden van de activiteiten die het decanaat organiseert. Als je regelmatig op deze pagina kijkt ben je altijd op de hoogte van nieuwtjes op het gebied van loopbaanbegeleiding binnen Olympia.

Doorstroomcoach leerjaar 4
In leerjaar 4 kan de leerling gebruik maken van een Doorstroomcoach. De doorstroomcoach is bedoeld voor leerlingen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overstap naar het MBO. De leerling wordt gekoppeld aan een doorstroomcoach die hen begeleidt tijdens de laatste maanden van het vo en het eerste half jaar op het MBO. De ondersteuning is maatwerk en kan zijn in de vorm van: het ondersteunen bij (onjuiste) beroepskeuze, helpen bij de start op de nieuwe opleiding, leerling snel linken aan de nieuwe mentor op het mbo en praktische ondersteuning geven bij de overstap. Heeft u belangstelling naar  een doorstroomcoach voor uw zoon of dochter? Neem dan contact op met de decaan.

Aanmelding MBO
Voor de overstap van leerjaar 4 naar het MBO heeft de leerling een Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) nodig. Dit gaat via het programma Intergrip. In oktober ontvangen leerlingen hiervoor een account. Rond 1 november start de aanmelding van het mbo. Op 1 april 2021 moet elke leerling op minimaal één vervolgopleiding aangemeld zijn.
Voor een aantal opleidingen, de quotumopleidingen, geldt een beperkt aantal plekken waarvoor snel aangemeld moet worden. Welke opleidingen dit betreffen, communiceren de MBO opleidingen op hun website.
De leerlingen ontvangen via de decaan instructie over de werkwijze van aanmelding.

Open dagen lijst schooljaar 2020-2021
In dit handige open dagen boekje kun je alle data vinden van de open dagen en informatie avonden van MBO-opleidingen uit de regio. Een aanrader voor ouder(s) en leerlingen uit leerjaar 3 en 4 
Het boekje volgt binnenkort.

Belangrijke sites die gebruikt worden bij LOB.
https://www.portfolio-site.nl/portfolio/: Hier werken leerlingen in leerjaar 3 aan LOB.
https://mijn.eduskoel.nl/: Voor het aanmelden voor de mbo voorlichtingsavond leerjaar 3.
https://www.kiesmbo.nl/: Informatie over beroepen en beroepsopleidingen.
https://www.stagemarkt.nl/: Voor het vinden van leerwerkbedrijven voor het mbo.
https://www.kiesjeplek.nl: Voor het vinden van stagebedrijven.
https://mijn.intergrip.nl/login: Hier maak je je dossier (DDD) voor het mbo.
 

Decaan Mw. S. Slagboom (ma, di en do aanwezig)
Voor het sturen van een e-mail: Klik hier.


 Christiaan Huygens College | Postbus 8827 | 5605 LV Eindhoven | 040 - 251 96 52
e-mail loc.oly@huygenscollege.nl | www.huygenscollege.nl

naar boven