Decanaat

Decanaat

Ouderavond profielkeuze Basis / kader 09-02-2021

Kijk hieronder de ouderavond over de profielkeuze terug:

Ouderavond profielkeuze GT 11-02-2021

Kijk hieronder de ouderavond over de profielkeuze terug:

LOB ........ Loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Op deze pagina kun je informatie en actualiteiten vinden als het gaat om LOB. Tevens kun je op deze pagina een overzicht vinden van de activiteiten die het decanaat organiseert. Als je regelmatig op deze pagina kijkt ben je altijd op de hoogte van nieuwtjes op het gebied van loopbaanbegeleiding binnen Olympia.

Doorstroomcoach leerjaar 4
In leerjaar 4 kan de leerling gebruik maken van een Doorstroomcoach. De doorstroomcoach is bedoeld voor leerlingen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overstap naar het MBO. De leerling wordt gekoppeld aan een doorstroomcoach die hen begeleidt tijdens de laatste maanden van het vo en het eerste half jaar op het MBO. De ondersteuning is maatwerk en kan zijn in de vorm van: het ondersteunen bij (onjuiste) beroepskeuze, helpen bij de start op de nieuwe opleiding, leerling snel linken aan de nieuwe mentor op het mbo en praktische ondersteuning geven bij de overstap. Heeft u belangstelling naar  een doorstroomcoach voor uw zoon of dochter? Neem contact op met de decaan of bekijk het filmpje 

Aanmelding MBO
Voor de overstap van leerjaar 4 naar het MBO heeft de leerling een Digitaal Doorstroom Dossier (DDD) nodig. Dit gaat via het programma Intergrip. In oktober ontvangen leerlingen hiervoor een account. Rond 1 november start de aanmelding van het mbo. Op 1 april 2021 moet elke leerling op minimaal één vervolgopleiding aangemeld zijn.
Voor een aantal opleidingen, de quotumopleidingen, geldt een beperkt aantal plekken waarvoor snel aangemeld moet worden. Welke opleidingen dit betreffen, communiceren de MBO opleidingen op hun website.
De leerlingen ontvangen via de decaan instructie over de werkwijze van aanmelding.

Open dagen lijst schooljaar 2020-2021
In dit handige open dagen boekje kun je alle data vinden van de open dagen en informatie avonden van MBO-opleidingen uit de regio. Een aanrader voor ouder(s) en leerlingen uit leerjaar 3 en 4 
Het boekje volgt binnenkort.

Belangrijke informatie over de open dagen en meeloopdagen én het aanmelden mbo 2020-2021
Vanwege corona gaan veel open dagen en meeloopdagen op het mbo niet door. In de plaats daarvan organiseren mbo-scholen online bijeenkomsten. Op de website van de mbo-scholen is alle informatie te vinden.
In het open dagen boekje dat we jaarlijks publiceren, zijn alle gegeven te vinden van de mbo-opleidingen uit de regio.
Aanmelden voor een mbo-opleiding kan van 1 oktober tot en met 31 maart 2021. Voor opleidingen met een beperkt aantal plaatsen, moet zo snel mogelijk aangemeld worden wanneer de aanmelding open gaat. In het overzicht Aanmelddata mbo 2020-2021 kunt u alle data vinden waarop de aanmelding start per mbo. En in het overzicht Quotumopleidingen staan alle opleidingen waar zo snel mogelijk aangemeld moet worden zodra de aanmelding start.
-          Open dagenlijst 2020-2021    Klik hier.
-          Overzicht quotumopleidingen Klik hier.
-          Aanmelddata mbo 2020-2021 Klik hier.
-          Voor overzicht online open dagen voorjaar 2021.klik hier.


Decaan Mw. S. Slagboom (ma, di en do aanwezig)
Voor het sturen van een e-mail: Klik hier.


Christiaan Huygens College | Postbus 8827 | 5605 LV Eindhoven | 040 - 251 96 52
e-mail loc.oly@huygenscollege.nl | www.huygenscollege.nl

naar boven